Fonologische stoornis

Kinderen met een fonologische stoornis kunnen vaak de juiste klanken wel maken, maar bij het spreken gaat het fout. Ze laten dan soms klanken weg of vervangen klanken. Een fonologische stoornis die vaak voorkomt is de vervanging van de 'k' door de 't'. Het woord 'konijn' wordt dan uitgesproken als 'tonijn' en 'koek' als 'toet'. Het kind kan soms wel horen wanneer een ander iets fout zegt, maar merkt zelf niet wanneer het zelf iets fout doet. Fonologische stoornissen kunnen ingewikkeld en hardnekkig zijn. Hiervoor is een goede analyse nodig. De behandeling zelf moet altijd precies op maat gemaakt worden. Ik heb hiervoor zelf een effectieve behandelmethode ontwikkeld waarbij ik gebruik maak van onderdelen uit meerdere bestaande therapiemethoden.

Onze praktijk

Logopediepraktijk Etten-Leur is al 35 jaar een allround logopediepraktijk. U kunt bij ons terecht voor zowel algemene als gespecialiseerde logopedische behandelingen. 

Al onze medewerkers zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Adres

Locatie het Anbarg
Bernhardlaan 234
4872 BP Etten Leur 
tel: 06-39556477

Locatie Kerkwerve
Kerkwerve 46
4873 CJ Etten leur
tel: 06-51687831

e-mail via het contactformulier