Schisis

Misschien is uw kind met schisis door het schisisteam naar mij verwezen. Kinderen met een schisis hebben vaak problemen in de spraakontwikkeling en hebben daarvoor logopedie nodig. Door de spleet in het gehemelte kan tijdens het spreken lucht ontsnappen naar de neus. De spraak klinkt hierdoor nasaal (door de neus) en het kind kan daardoor de klanken van onze taal niet goed vormen. Om toch verstaanbaar te zijn maken kinderen de klanken op een verkeerde plaats in de mond. Ook als het gehemelte operatief gesloten is, kunnen de spraakproblemen blijven bestaan. De behandeling van deze spraakproblemen vraagt een speciale aanpak en ervaring.  Ik heb veel ervaring opgebouwd met de behandeling van spraakproblemen en nasaliteit bij schisis en werk nauw samen met de verschillende schisisteams.

Ook als u volwassen bent en de wens hebt om uw spraak te verbeteren, bent u van harte welkom.

Onze praktijk

Logopediepraktijk Etten-Leur is al 35 jaar een allround logopediepraktijk. U kunt bij ons terecht voor zowel algemene als gespecialiseerde logopedische behandelingen. 

Al onze medewerkers zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Adres

Locatie Kerkwerve
Kerkwerve 46
4873 CJ Etten leur

Locatie het Anbarg
Bernhardlaan 234
4872 BP Etten Leur 

Meta de Kruijf: 06-39556477
Emmy Konst : 06-51687831

e-mail via het contactformulier